Over ons

Little Ball Village is ontstaan in 2013 omwille van volgende redenen:

1) Er zijn heel wat sportclubs met een goede jeugdopleiding waar kinderen zowel recreatief als competitief aan sport kunnen doen. Spijtig genoeg rekruteren heel wat clubs steeds vroeger om voldoende instroom te garanderen. Het is als het ware een sport geworden om kinderen zo snel mogelijk te proberen binden aan de sportclub. 

2) Vele clubs gaan in hun 'professionalisering' ook steeds vroeger het onderscheid maken tussen 'sterke' en 'minder sterke' spelertjes

3) Sportclubs zijn veelal gericht op het aanleren van sportspecifieke vaardigheden waarbij de funfactor soms verloren gaat. 

4) Slechts een beperkt aantal kleuters is op 5-jarige leeftijd in staat om een technische vaardigheid correct aan te leren omdat het kind zowel motorisch als cognitief volledig ontwikkeld moet zijn. 

5) Teveel kleuters hebben vóór de leeftijd van 6 jaar al enkele sportclubs achter de rug omdat ze nog te jong zijn om een keuze te maken.

5) De sociale druk onder ouders waarbij de vraag rijst 'speelt jouw kind van 5 jaar geen voetbal of basketbal' is in onze ogen volledig onnodig.

Bij Little Ball Village geloven we in de aanpak om de kleuters uit de 1ste en 2de kleuterklas plezier te laten beleven aan bewegen waarbij we 3 kernwoorden voorop plaatsen:

- Een zorgzame omgeving zonder selectie of competitiedruk.

- Beleving creëren via leuke thema's waarbij ze 'het verhaal' beleven.

- Een uurtje bewegen met plezier volhouden.


De kleuters uit de 3de kleuterklas genieten van het Little Ball Village sportspeeltuinprincipe waarbij ze 5 sporten (basketbal, tennis, voetbal, hockey en dans) uitproberen om zo het goede sportclubpad te kiezen in het eerste leerjaar.

Sluiten